Ce se întâmplă când resetați setările rețelei pe Android și iOS

Atât Android cât și iOS oferă mai multe opțiuni de resetare care ne ajută să rezolvăm problemele fără a face pasul drastic în formatarea telefonului mobil sau a tabletei noastre. De exemplu, primești resetați preferințele aplicației (Android), resetați locația și confidențialitatea (iOS) etc., printre altele.




O setare standard care este disponibilă atât în ​​Android cât și în iOS este resetarea setărilor rețelei. Oricând când te confrunți cu o problemă legată de Wi-Fi / Bluetooth pe telefonul tău mobil, cum ar fi conectarea Wi-Fi, sau semnalul continuă să scadă, cineva ar fi sugerat cu siguranță resetarea setărilor rețelei.

Ceea ce ei nu vă spun este ceea ce se întâmplă după ea. Sau este sigur să îl resetați? Vei găsi toate răspunsurile în această postare în care ne aruncăm în profunzime în efectele resetării setărilor de rețea pe dispozitivele Android și iOS.


VPN

Să începem & rsquo; s.







Ce este Resetarea setărilor de rețea

Resetarea setărilor rețelei readuce toate setările aferente rețelei la starea inițială. După starea inițială, ne referim la modul în care ar apărea și să funcționeze într-un dispozitiv nou sau când resetați complet (resetare din fabrică) dispozitivul dvs.

Setările de resetare a rețelei ar afecta conexiunile dvs. Wi-Fi, Bluetooth, VPN și celulare. Practic, ar trebui să le configurați din nou de la zero.

Lăsați-i să-i verificați unul câte unul și să vedeți ce este afectat.





Rețele Wi-Fi și parole

Wi-Fi este unul dintre lucrurile majore care se deranjează din cauza resetării setărilor rețelei. Acesta va elimina toate rețelele Wi-Fi salvate de pe telefon împreună cu parolele lor. Asta înseamnă că, după resetare, va trebui să vă conectați la o rețea și să introduceți din nou detaliile Wi-Fi. Ar fi bine să păstrați o notă cu parolele Wi-Fi înainte de a efectua o resetare.

Pentru utilizatorii iOS, parolele Wi-Fi sunt salvate iCloud Keychain sunt de asemenea șterse după resetarea setărilor rețelei. Cu toate acestea, există un truc simplu pentru a evita acest lucru. Tot ce trebuie să faceți este să dezactivați Keychain de pe telefon înainte de a reseta setările rețelei. După resetarea setărilor, conectați-vă din nou la Keychain și parolele dvs. vor fi acolo.

De asemenea, dacă Wi-Fi a fost dezactivat pe dispozitivul dvs., acesta va fi activat. Așadar, dacă utilizați date mobile în mod regulat și detestați conectarea Wi-Fi activată, ar trebui să o dezactivați manual după efectuarea resetării.

Fapt amuzant: Semnalele Wi-Fi pe care le emite un router sunt de obicei într-o formă de gogoașă.
De asemenea, pe Ghiding Tech
Cum să utilizați Facebook Găsiți WiFi pentru a găsi hotspoturi gratuite
Citeste mai mult




Conexiuni Bluetooth

Similar cu conexiunile Wi-Fi, conexiunile Bluetooth vor fi de asemenea eliminate. Adică resetarea setărilor de rețea va uita toate dispozitivele Bluetooth împerecheate. Va trebui să le împerechezi din nou manual.





Setări celulare

O altă zonă care este afectată este setările celulare. Acestea includ tipurile preferate de rețea mobilă (2G, 3G, 4G sau LTE) și modurile de selectare a rețelei. SMS-urile, apelurile telefonice și alte servicii telefonice tradiționale nu sunt afectate. Nici setarea datelor mobile nu este eliminată dacă cartela SIM rămâne introdusă în telefon.





Setări VPN

În cele din urmă, resetarea setărilor de rețea modifică VPN-ul dvs. (Rețea virtuală privată) setări de asemenea. Orice informații VPN, cum ar fi numele serverului, parola, tip VPN etc. sunt șterse de pe telefon.





Ce rămâne neatins prin resetarea setărilor rețelei

Resetarea setărilor de rețea nu atinge setări precum un hotspot, afișaj wireless și AirDrop (pe iOS).





Vei pierde date personale

Nu. Resetarea setărilor rețelei nu va elimina nicio informație personală de pe telefon. Toate fotografiile, videoclipurile, fișierele audio, contactele, aplicațiile etc. vor rămâne la fel.





Când să resetați setările rețelei

Îl puteți folosi în următoarele situații:

  • Când Wi-Fi nu se conectează la telefon
  • Bluetooth nu funcționează
  • Conexiunea Wi-Fi continuă să scadă
  • Nu se pot efectua sau primi apeluri
  • Când nu există semnal pe telefon
De asemenea, pe Ghiding Tech
#gtexplains
Faceți clic aici pentru a vedea pagina noastră de articole gtexplains



Cum să resetați setările rețelei pe Android și iOS

Iată care sunt pașii pentru amândoi.

iOS (iPhone și iPad)

Pasul 1: Accesați Setări și atingeți General.

Pasul 2: Atingeți Resetare urmată de Resetare Setări rețea.

Pasul 3: Vi se va solicita parola (dacă este păstrată). Apoi atingeți caseta de confirmare Resetare setări rețele pentru a vă valida acțiunea.

Dispozitivul dvs. va reporni, iar setările rețelei dvs. vor reveni la versiunea din fabrică.

Android

Pe Android, locația acestei setări variază. Iată diferitele locuri în care îl puteți găsi:

În Setări rețea și internet

Atingeți Setări> Rețea și Internet. Aici atingeți pictograma în trei puncte din partea de sus. Selectați resetarea setărilor rețelei> resetarea setărilor.

În Setări sistem

Accesați Setări> Sistem> Opțiuni resetare> Resetare Wi-Fi, mobil și Bluetooth.

Direct sub Setări

Deschideți Setări și atingeți Mai mult. Apăsați resetarea setărilor rețelei urmată de setările Resetare.

În Backup și Resetare

Navigați pe calea Setări> Backup și resetare> Resetare setări rețea. Apăsați pe Resetare setări.

De asemenea, pe Ghiding Tech
Care sunt profilurile Bluetooth și de ce ar trebui să vă îngrijească
Citeste mai mult




Ar trebui să resetați setările rețelei

Dacă nimic altceva nu rezolvă conectivitatea problemă legată de Wi-Fi, Conexiuni Bluetooth sau celulare pe dispozitivul dvs., apoi resetarea setărilor de rețea este un pas bun. Sigur, este incomod, deoarece va trebui să vă configurați din nou conexiunile Wi-Fi și Bluetooth, dar merită și faptul că se știe să rezolve diverse probleme.

Următorul: Aveți două conexiuni Wi-Fi? Vrei să acorde prioritate una peste cealaltă? Iată cum se face pe Android.