Cum să ștergeți fotografii din Google Photos, dar nu de pe telefon

Google Photos oferă mult mai mult decât să vă permiteți să vizualizați și să gestionați imagini și videoclipuri similare alte aplicații de galerie. Una dintre funcțiile sale cele mai proeminente este crearea unei copii de rezervă a imaginilor și videoclipurilor dvs. pe stocarea cloud, care este accesibilă și pe diverse dispozitive partajate.







Acestea fiind spuse, aplicația Google Photos are aspectele sale interesante. În afară de faptul că nu oferă o interfață de utilizator satisfăcătoare pentru folderele dispozitivului (alte albume din galerie), este dificil să ștergeți fotografii. Sigur, puteți doar să apăsați butonul de ștergere, dar asta elimină fotografia de pretutindeni - telefonul, precum și stocarea în cloud.

Ce se întâmplă dacă cineva vrea să elimine o fotografie doar din Google Photos fără a o șterge de pe telefonul lor? În mod surprinzător, nu este la fel de ușor ca aprinderea unui întrerupător. Asta vom explora aici. Însă, înainte de a intra, să înțelegem mai întâi funcționarea Google Photos.







De ce șterge fotografii Google fotografii din telefon

În mod implicit, backup și sincronizare opțiunea este dezactivată pe Google Fotografii. Când este activat pentru prima dată pe telefon, Google Photos salvează fotografiile și videoclipurile prezente în folderul camerei în spațiul de stocare în cloud conectat la contul dvs. Google. Toate fotografiile noi vor fi sincronizate, de asemenea. Funcționalitatea de rezervă și sincronizare este dezactivată pentru albumele din galerie, dar le puteți sincroniza. Aici ne vom concentra asupra fișierelor camerei, dar principiul de bază rămâne același.




Așadar, când o imagine sau un video se sincronizează prin aplicația Google Photos, procesul creează două copii - online și dispozitiv. Doar unul vă este vizibil. Dacă doriți să economisiți spațiu pe telefonul dvs., puteți șterge copia dispozitivului folosind opțiunea încorporată a Google Photos. Dacă faceți acest lucru, nu ați reușit să accesați fișierul în orice altă aplicație de galerie pentru că veți rămâne doar cu versiunea online a fișierului. Cu toate acestea, puteți vedea copia online a acestor fișiere doar în aplicația Google Photos.

Deși păstrați un fișier pe Google Photos și ștergeți-l de pe un dispozitiv este ușor, nu este simplu să o faceți invers. Când ștergeți o fotografie sincronizată din aplicația Google Photos, aceasta este ștersă de pe telefon și de la stocarea în cloud.




De asemenea, pe Ghiding Tech



Cum să eliminați fotografiile WhatsApp din Google Photos
Citeste mai mult




Ce se întâmplă când ștergeți fotografii

Uneori, doriți să ștergeți fotografiile din Google Photos. Trebuie să fi încercat să faci asta și să nu obții rezultatul dorit. Iată câteva cazuri care te vor ajuta să înțelegi mai bine lucrurile.

Cazul 1: Ștergeți fotografia de pe telefon cu Backup și sincronizare activată

Când backup-ul și sincronizarea sunt activate și ștergeți o fotografie sincronizată din aplicația Google Photos, aceasta este ștearsă de oriunde. Pentru a fi mai precis, acesta este eliminat din aplicația Google Photos, site-ul web, galeria telefonului și aplicația managerului de fișiere.

Cazul 2: Ștergeți fotografia de pe telefon cu funcție de rezervă și sincronizare dezactivată

După sincronizarea unei fotografii, dacă o ștergeți în timp ce opțiunea de rezervă și sincronizare este dezactivată, rezultatul va fi același cu cazul precedent. Fotografia menționată va fi ștearsă din spațiul de stocare al telefonului. Dar dacă ai dezactivat sincronizarea recent, fotografia va apărea în continuare pe alte dispozitive partajate. Când activați o copie de rezervă și sincronizați din nou pe același dispozitiv, poza va fi ștearsă de pe toate dispozitivele partajate.




Cazul 3: Ștergeți fotografia de pe site-ul web cu Backup și sincronizare dezactivată

Un alt lucru pe care l-ai putea face este să ștergi fotografiile din Site-ul Google Photos cu backup și sincronizare dezactivată pe mobil. Când faceți asta, imaginea este ștersă instantaneu de pe celelalte dispozitive sincronizate. Întrucât opțiunea de rezervă și sincronizare este dezactivată pe telefon, imaginea continuă să fie reținută pe telefon și este vizibilă în aplicațiile din galeria și managerul de fișiere.

Acum, dacă activați backup-ul și sincronizarea pe telefon, fotografia va reapărea pe site-ul Google Photos, deoarece fișierul inițial continuă să locuiască pe telefon.

Notă: Uneori, schimbarea nu are loc instantaneu. Dacă se întâmplă acest lucru, deconectați-vă din aplicația Google Photos și apoi conectați-vă din nou.
De asemenea, pe Ghiding Tech
# Cum-a / Ghiduri
Faceți clic aici pentru a vedea pagina noastră despre articole despre cum să ghidăm



Soluţie

Singura soluție care pare să funcționeze este mutarea fișierelor într-un folder nesincronizat folosind un manager de fișiere.

Iată pașii:

Pasul 1: Deschideți aplicația manager de fișiere pe dispozitivul dvs. și creați un nou folder în spațiul de stocare intern. Să-l numim Testul GP. Îl poți numi orice.




Notă: am folosit Aplicația My File Manager pentru proces. Puteți utiliza orice aplicație manager de fișiere.

Pasul 2: Apoi utilizând din nou managerul de fișiere, navigați la Storage intern> DCIM> Cameră foto. Acest folder conține captura de imagini utilizând camera telefonului & rsquo; s.







Pasul 3: Aici selectați toate fotografiile pe care doriți să le ștergeți din Google Photos și atingeți Mutare.




Pasul 4: Navigați la noul folder (GP Test) pe care l-ați creat mai sus și lipiți fișierele acolo.




După ce faceți acest lucru, fișierele vor fi șterse automat din folderul camerei din aplicația Google Photos de pe telefon.

Puteți accesa acele fișiere din folderul nou creat (Testul GP) folosind Google Photos sau orice altă aplicație de galerie.

Asigurați-vă că o copie de rezervă & sincronizare nu este activată pentru noul director local. Pentru confirmare, accesați secțiunea Albume din aplicația Google Photos și găsiți folderul. O pictogramă cloud cu o linie peste ea indică faptul că folderul nu este sincronizat.




Pasul 5: Dacă fotografiile șterse încă apar pe versiunea web, trebuie să le ștergeți manual de pe web. Pentru a face acest lucru, lansați Site-ul Google Photos și șterge fotografiile. Ștergerea acestora nu va afecta imaginile din folderul nou creat (Testul GP) de pe telefon.

Notă: Ca măsură de precauție, încercați mai întâi pașii de mai sus cu una sau două imagini. După ce sunteți mulțumit, faceți-o în vrac.

În orice moment, dacă doriți să restaurați imaginile șterse, deschideți coșul de gunoi pe Google Fotografii și restaurați-le.





Dezactivează Backup & Sync

Ghidul de mai sus este destinat fotografiilor vechi de pe telefon. Dacă nu doriți ca noile imagini să se sincronizeze cu Google Photos, trebuie să dezactivați backup și sincronizarea din setări. Pentru a face acest lucru, deschideți aplicația Google Fotografii și atingeți meniul cu trei bare din colțul din stânga sus. Mergi la Setari.







Atingeți Backup și sincronizare și opriți-l pe următorul ecran.




De asemenea, pe Ghiding Tech



Cele mai bune 11 comenzi rapide de la tastatură Google Photos
Citeste mai mult




Buck up, Google!

Mi-aș dori ca lucrurile să fie diferite și să existe o modalitate simplă de a șterge fotografiile doar din Google Photos. Din păcate, acea & rsquo; nu este disponibilă acum. Va trebui să fie dezactivare copie de rezervă și sincronizare pentru imagini noi sau să utilizați metoda de mai sus.

Cu toate acestea, nu este o idee bună să aveți fotografiile doar pe telefon. Telefonul dvs. s-ar putea să vă fie furat sau să nu mai funcționeze, ceea ce vă face să vă pierdeți toate amintirile prețioase. Dacă nu doriți să utilizați Google Photos pentru backup, puteți încerca alternative de genul Fotografii Prime. Flickrsau utilizați spațiu de stocare în cloud, cum ar fi Google Drive.

Următorul proces: Cum diferă Google Drive de Google Photos? Să aflăm & rsquo; s.