Iată cum puteți șterge ceea ce Google înregistrează despre dvs.

Nu ar fi o veste pentru dvs. dacă aș spune că trăim într-o lume în care supravegherea atinge noi culmi și, cu siguranță, nu veți fi surprins dacă v-aș spune că Google înregistrează căutările dvs. și unde ați fost în ultimii ani sau nu?




Fotografie: Niharb / Flickr CC

În orice fel, majoritatea dintre noi nu ne interesează ce serverele Google au asupra noastră - pentru că să ne confruntăm, nu suntem o amenințare pentru nicio organizație guvernamentală care „ar putea” folosi aceste informații.

Dar, prin forța naturii, sunt un pic sceptic în ceea ce privește Google sau oricine altcineva, pentru că am urmărit și stoca informații despre locurile mele sau salvarea căutărilor mele vocale.



Ce s-a întâmplat pe Pământ cu intimitatea?



Nu sunt paranoic, absolut nu. Doar că îmi place confidențialitatea și nu simt nevoia să-mi împărtășesc viața cu Google - toți avem prieteni pentru asta.

Practicile de colectare a datelor Google au devenit norma, dar pentru cei dintre voi care sunt la fel de puțin sau poate sau mai preocupați de confidențialitatea lor, citiți mai departe, în timp ce discutăm cum să scăpați de căutarea și istoricul locației dvs. de pe serverele Google.

Deși acest proces nu se asigură că Google șterge informațiile de pe serverele sale (deși spun că le fac), cel puțin acest lucru vă va oferi liniștea că ați jucat un rol în protejarea intereselor dvs.



Cum să scăpați de urmărirea Google și să ștergeți istoricul dvs.?

Conectați-vă la dvs. Pagina de activitatefolosind datele de autentificare ale contului dvs. Google și veți fi redirecționat către o pagină care prezintă o imagine de ansamblu asupra urmelor dvs. pe Google - Anunțuri, Chrome, căutare de imagini, Știri, Hărți, Cronologie pe hărți, Căutare video, YouTube sau Căutare Google normală.

Veți vedea un meniu (în trei puncte) în partea dreaptă sus a panoului, care are și alte opțiuni. Faceți clic pe asta și va apărea un meniu derulant care va conține două opțiuni utile în ștergerea datelor de pe serverele Google - Ștergeți activitatea prinși Controale de activitate.

Ștergeți activitatea prin vă va redirecționa către o fereastră în care puteți șterge selectiv istoricul disponibil din diversele servicii Google sau le puteți șterge pe toate simultan. Puteți chiar șterge activitățile pentru o anumită zi, lună sau an.

Controale de activitatevă redirecționează către o fereastră în care puteți controla dacă permite sau nu accesarea Google și stocarea informațiilor pe serverele lor.

Acestea includ controlul activității web și a aplicației, istoricul locației, informații despre dispozitiv, activitate vocală și audio, istoricul căutărilor YouTube, istoricul vizionărilor YouTube, Google+ și alte câteva.

Puteți dezactiva aceste opțiuni și Google va întrerupe urmărirea activității.

Dacă doriți să vedeți la ce folosește Google aceste date, acestea vor fi un răspuns și pentru întrebarea dvs. Dar experiența m-a învățat să iau totul cu un vârf de sare, în special lucruri care par acoperite cu zahăr și îți spun că totul este pentru binele tău.

Am enumerat modalitățile de a renunța la analiza Google și anunțurile bazate pe interese, preluând controlul aplicațiilor care folosesc datele Google și exportând toate datele stocate din Google aici. Verificați-le și dacă nu ați făcut-o deja.