Oamenii pot vedea dacă îi ecranizez imaginea de profil pe Facebook?

Să recunoaștem, suntem animale sociale. Există doar un puțini neglijabili care nu sunt pe Facebook sau în diverse alte forme de social media. Dar pe cât de distractive sunt aceste platforme de social media, subiectul confidențialității continuă să se încolțească.




Deci, între dilema de partajarea și protejarea, apare o întrebare - oamenii pot ști dacă eu captură de ecran pozele profilului lor de Facebook?



Dacă ești tu luând capturi de ecran, atunci răspunsul este răsunătorNu.Facebook nu informează persoana dacă faceți o captură de ecran cu fotografia ei de profil. Spre deosebire de Snapchat, aici singura notificare pe care o veți primi este de pe telefonul dvs. că ați făcut o captură de ecran.



Vezi mai mult: Pot vedea cine a vizionat profilul meu de Facebook?

Același lucru se poate spune despre Facebook Messenger de asemenea. Indiferent dacă este vorba despre un chat cu un prieten sau un străin complet, funcționalitatea capturii de ecran va acționa mai mult sau mai puțin ca în orice altă aplicație - doar telefonul care vă va informa despre capturi de ecran.

Dar atunci, dacă sunteți unul care este cu adevărat preocupat de dvs. imagini care plutesc în social media, nu prea puteți face multe. Cu excepția, desigur, să nu publicați niciodată o poză sau să limitați publicul la prieteni.

Vezi aceste funcții interesante pe Facebook pe care nu le cunoșteai



Alternative de captură de ecran

Facebook are un sistem integrat robust Acțiune alternativă pe care o puteți utiliza dacă nu sunteți confortabil să faceți capturi de ecran Tot ce trebuie să faceți este să atingeți butonul de partajare și să îl trimiteți prietenului dvs. care este deja pe Facebook.

Dacă nu este cazul, puteți atinge meniul cu trei puncte și selectați Partajare externă opțiune, care folosește o mulțime de opțiuni terțe precum Whatsapp, Mesaje, Instagram etc.





Ce rezerva viitorul?

Având în vedere că există aproape 1,94 miliarde de utilizatori Facebook activi într-o lună, a sosit timpul ca Facebook să introducă un control mai strict asupra celor care vă pot salva sau descărca imaginile de profil. Și a luat act, se pare. În ultimul timp, unii utilizatori sunt raportat văzând un garda pozei de profil pe aplicația Facebook pentru Android.

Acest garda pozei de profil afișează linii asemănătoare cu filigranul la descărcare și restricționează funcționarea capturii de ecran până la momentul în care sunteți în poza de profil.

În mod similar, opțiunea de a partaja sau de a salva nu va fi acolo pentru fotografiile de profil protejate. Și vorbind despre versiunea desktop, nu veți mai putea salva imaginea ca fișier imagine. În schimb, acesta va fi descărcat ca fișier HTML, care este cazul în majoritatea site-urilor web.

Dar, cum este cazul celor mai multe caracteristici experimentale, va fi destul de mult timp până nu va fi fără bug.

Concluzia este aceasta, Facebook nu trimite notificări atunci când faceți capturi de ecran, dar, totuși, un mod etic ar fi să folosiți funcțiile de partajare. Și dacă doriți să o ridicați puțin mai sus, luați consimțământul persoanei înainte de a atinge butonul de descărcare. Dar atunci, după cum se spune, odată tu împărtășește ceva pe Facebook, este egal să strigăm la fel cu întreaga lume.