9 Setări de confidențialitate Instagram pe care ar trebui să le cunoașteți

În epoca social media unde ne place să publicăm online fiecare detaliu al vieții noastre, intimitatea joacă un rol important. Toate rețelele sociale și aplicațiile de chat oferă o mulțime de setări de confidențialitate, cu toate acestea, foarte puține persoane le utilizează.




De cand Instagram este despre fotografii și videoclipuri, este necesar să reglați câteva setări de confidențialitate pentru o experiență mai bună. Aici veți găsi nouă astfel de setări Instagram.





1. Profil privat

Aceasta este cea mai populară setare de confidențialitate. În mod implicit, conturile Instagram sunt publice, adică oricine de pe Instagram vă poate vedea fotografiile, le poate place și le poate comenta. Dar, din fericire, vă oferă o opțiune de a vă face profilul privat.



Când aveți un profil privat, numai urmașii dvs. vă pot vedea fotografiile și poveștile publicate. Aceasta nu schimbă metoda de vizualizare, deoarece puteți vedea în continuare fotografiile și poveștile altor profiluri publice.



Pentru a vă face profilul privat, urmați pașii:

Pasul 1: Deschideți aplicația Instagram și accesați ecranul profilului. Apoi atingeți pictograma cu trei puncte din colțul din dreapta sus pentru a deschide Setări în cazul telefoanelor Android. Pe iPhone, atingeți pictograma roată.

Pasul 2: În Setări, atingeți Cont privat și porniți-l.

Notă: În mod alternativ, atingeți confidențialitatea Contului și activați Cont privat. Din anumite motive ciudate, Instagram a păstrat aceeași setare în două locuri.



2. Îndepărtați o Follower

Când vă faceți profilul privat, vor fi mulți oameni în lista dvs. de urmăritori pe care nu îi doriți acolo. Mai devreme, a trebuit blocați astfel de utilizatori dar asta s-a schimbat acum.

Datorită Instagram, puteți acum să eliminați manual urmașii cu un singur atingere. Și cea mai bună parte, ei nu au fost înștiințați despre asta. Nu este necesar să aveți un profil privat pentru a elimina adepții, puteți face acest lucru chiar dacă aveți un profil public.

Pentru a elimina urmăritorii, faceți acest lucru:

Pasul 1: Accesați profilul dvs. și atingeți Followers.

Pasul 2: Veți vedea pictograma în trei puncte lângă fiecare urmăritor. Atingeți-l pentru următorul pe care doriți să îl eliminați și selectați Ștergeți.

Tot pe Ghiding Tech
#instagram
Faceți clic aici pentru a vedea pagina noastră de articole de instagram



3. Dezactivați starea activității și punct verde

Câteva luni în urmă, Instagram a lansat funcția îngrozitoare de stare a activității. Practic, arată ultima perioadă activă a oamenilor de pe Instagram cu care ați avut o conversație directă. Dacă nu era suficient, recent au introdus indicator de stare online. Când o persoană este online, veți vedea un punct verde lângă numele ei în Direct Messages (DM).

Iată pașii pentru a le dezactiva.

Pasul 1: Accesați profilul dvs. și atingeți pictograma cu trei puncte sau pictograma roată.

Pasul 2: Derulați în jos și atingeți starea Activității. Pe ecranul următor, dezactivați Afișare starea activității. Acest lucru va dezactiva starea activității și punctele verzi.





4. Blocați comentariile

Uneori, când persoanelor nu le place o poză sau un videoclip pe care l-ai postat, ei apelează la trolling în comentarii. Dacă doriți, Instagram vă oferă opțiunea de a dezactiva comentariile. Puteți face acest lucru pentru toate postările din Setările generale și chiar pentru o postare individuală.

Aici & rsquo; s ce trebuie să faci pentru a opri comentariile la toate postările.

Pasul 1: În profilul dvs., atingeți pictograma (iPhone) sau pictograma cu trei puncte (Android) pentru a accesa Setări.

Pasul 2: În Setări, atingeți Comenzile de comentarii. Apoi veți obține două opțiuni: Permiteți comentariile și Blocați comentariile.

Puteți utiliza prima opțiune pentru a filtra alb comentariile. Adică, doar persoanele pe care le adăugați aici vor putea să comenteze postările dvs. Pe de altă parte, atunci când blocați oamenii să comenteze, toți ceilalți, cu excepția acestor utilizatori, vor putea comenta.

Pentru a dezactiva comentariile pentru o postare individuală, deschideți postarea și atingeți pictograma în trei puncte din colțul din dreapta sus. Selectați Dezactivați comentariile.





5. Opriți mesajele directe (DM)

Toți cei de pe Instagram vă pot trimite mesaj, indiferent dacă vă urmăresc sau nu. Cu toate acestea, mesajele altor persoane decât adepții dvs. sunt păstrate într-un folder separat (Cereri) din DM.

În timp ce Instagram nu vă permite să opriți DM-urile pentru mesaje normale, puteți restricționa DM-ul pentru povești. Instagram oferă trei setări pentru răspunsurile la mesaje din povești: Toți, Persoane pe care le urmezi și Oprit.

Iată & rsquo; s cum să o setați.

Pasul 1: Deschideți Setările Instagram atingând pictograma cu trei puncte (Android) și pictograma roată (iPhone) de pe ecranul profilului.

Pasul 2: Apăsați pe Conturi poveste și sub Permite răspunsuri la mesaje, selectați opțiunea preferată

Tot pe Ghiding Tech
Oamenii pot vedea dacă le ecranizați fotografiile pe Instagram?
Citeste mai mult




6. Dezactivați redirecționarea postărilor în povești

Dacă aveți un profil public, oamenii pot redistribuie postările tale în poveștile lor împreună cu numele de utilizator. Deși este posibil ca unii să nu aibă o problemă cu acesta, dacă nu sunteți mulțumit de această caracteristică, atunci puteți să o dezactivați.

Pentru aceasta, urmați pașii:

Pasul 1: Deschide Setări Instagram.

Pasul 2: Derulați în jos și atingeți Resharing la povești. Apoi dezactivează-l pe ecranul următor.





7. Ascundeți povestea

Instagram oferă diferite setări de confidențialitate pentru postări și povești. În timp ce nu puteți schimba confidențialitatea postărilor individuale, puteți personaliza confidențialitatea poveștilor. Adică puteți ascunde povești de adepți anumiți.

Pentru a ascunde povești, urmați pașii:

Pasul 1: Lansați Setările Instagram și atingeți Story Controls.

Pasul 2: Selectați urmăritorii de la care doriți să ascundeți povești sub opțiunea Ascundeți povestea.





8. Aproba Postările etichetate

Instagram are o secțiune separată pentru fotografii și videoclipuri etichetate. Când o persoană te etichetează, aceasta va fi adăugată automat la profilul tău.

Acum știm cu toții că imaginile etichetate nu sunt întotdeauna bune. Așadar, este mai bine să aprobi mai întâi postările etichetate. După ce le aprobați, numai atunci vor fi adăugate la profilul tău.

Pentru a activa această setare, procedați astfel:

Pasul 1: În Setări Instagram, atingeți Fotografii cu dvs.

Pasul 2: Dezactivează opțiunea Adaugă automat.

Notă: De asemenea, puteți ascunde postările dvs. etichetate existente folosind setarea Ascundeți fotografiile prezente în Fotografii dvs.
Tot pe Ghiding Tech
5 Cool Hacks Instagram pe care ar trebui să le știi
Citeste mai mult




9. Ștergeți Istoricul căutărilor

Dacă căutați frecvent o persoană sau un hashtag, aceasta va apărea sub fila de căutare. Pentru a elimina aceste rezultate, trebuie să ștergeți istoricul căutării.

Pentru a face acest lucru, deschideți Setări Instagram și atingeți Istoricul căutărilor. Apoi pe ecranul următor, atingeți Ștergeți istoricul căutării.

Uneori, chiar și după ștergerea istoricului de căutare, interogările de căutare anterioare sunt încă vizibile. Iată & rsquo; s cum să rezolvi asta.





Spune Bună ziua la confidențialitate

Pe măsură ce una dintre citate spune: „Nu toată lumea trebuie să știe totul despre tine”, acest lucru este valabil pentru rețelele de socializare. Așadar, ar trebui să folosim setările de confidențialitate oferite de Instagram pentru a ne folosi cel mai bine.